TERMENI SI CONDITII

 

Accesarea si/sau utilizarea site-ului silkplaster.ro de către dvs. implica ACCEPTAREA prezentelor condiţii şi vă obligă la respectarea acestora. Pentru utilizarea in conditii optime a site-ului silkplaster.ro va recomandam citirea cu atentie a Termenilor si Conditiilor.

Site-ul silkplaster.ro este proprietatea SC Alca Print S.R.L. cu sediul in Iasi, str. Oancea, nr. 34, 700350, jud. Iasi, inregistrata la Registrul Comertului cu nr J22/1599/2008, CUI: RO23934942.

 

Definitii

Vanzator: silkplaster.ro 

Utilizator: persoana fizica / persoana juridica care viziteaza si/sau interactioneaza cu site-ul silkplaster.ro 

Cumparator: persoana fizica / persoana juridica care plaseaza o comanda in magazinul virtual www.silkplaster.ro si care a acceptat termenii si conditiile prezentului contract la distanta..

 Client nou: Client care intentioneaza sa achizitioneze pentru prima data produse din magazinul virtual silkplaster.ro si care necesita o validare telefonica a datelor sale de identificare. 

Comanda online: comunicare virtuala prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului intentia de a achizitiona bunuri de pe Site, bunuri pe care Vanzatorul este de accord sa la livreze si Cumparatorul este de acord sa le plateasca. 

Comanda confirmata: comanda online efectuata prin intermediul silkplaster.ro de catre un cumparator urmata de validarea datelor sale de identificare si a detaliilor privitoare la comanda sa. 

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului. 

Bunuri: produse care urmeaza a fi furnizate Cumparatorului de catre Vanzator, ca urmare a Contractului incheiat.

 

Dreptul de proprietate intelectuala si industriala

Intregul continut al silkplaster.ro (imagini, fotografii, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date) este proprietatea SC Alca Print S.R.L. si nu pot fi preluate si/sau folosite fara acordul prealabil scris al  proprietarului. Copierea, distribuirea, preluarea, modificarea, publicarea in scop comercial sau transferal catre terte parti a oricaror elemente enumerate mai sus fara acordul SC Alca Print S.R.L.  este interzisa si se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

 

Prelucrarea datelor cu character personal

silkplaster.ro este inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub numarul ……..

Scopul colectarii datelor este de informare a Clientilor/Cumparatorilor privind confirmarea, expedierea si facturarea Comenzilor, rezolvarea problemelor de orice natura referitoare la o Comanda, pentru reclama, marketing si publicitate, trimiterea de Newslettere, vouchere si pentru servicii de comunicatii electronice, conform Legii nr 677/2001. De asemenea, silkplaster.ro poate furniza datele cu caracter personal ale Cumparatorului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat(furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare sau alte servicii), dar numai in baza unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate mai sus, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare.

Informatiile dumneavoastra cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchet, Politie, Instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

 

Orar de functionare: 

Comenzile pot fi plasate online oricand, dar perioada de procesare a acestora se desfasoara zilnic in intervalul 9.00-17.00. 

Comenzile plasate dupa ora 17.00 sau in zilele de sambata, duminica si sarbatorile legale vor fi procesate in urmatoarea zi lucratoare.

Daca clientul este nou, vanzatorul isi asuma acceptarea comenzii din partea cumparatorului in momentul in care exista o confirmare telefonica sau prin e-mail. 

Dupa ce a lansat comanda online, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare ulterioara (telefonic sau e-mail) precum si cu modul de operare al vanzatorului. 

Orice comanda confirmata implica vanzatorul si consumatorul persoana fizica intr-un contract la distanţă.

 

 Politica de vanzare online

Toate preturile produselor afisate pe site-ul www.silkplaster.ro sunt in lei si includ TVA (20%). Ne rezervam dreptul de a modifica preturile ca urmare a schimbarii cursului de schimb valutar sau a altor situatii. Din momentul in care Vanzatorul a confirmat comanda Cumparatorului, preturile nu mai pot fi schimbate.

Imaginile produselor sunt afisate in magazinul virtual cu titlul de prezentare. Produsele efectiv comandate pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Vanzatorul poate publica pe Site informatii despre produse si/sau promotii practicate de catre acesta, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

La solicitarea si cu acordul consumatorului, silkplaster.ro poate recomanda cumparatorului achizitionarea altui produs de o calitate şi la un preţ echivalente cu cele solicitate in prima comanda.

 

Comanda

Clientul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda prin efectuare platii prin una dintre modalitatile indicate expres. Adaugarea unui produs in Cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei Comenzi. Prin finalizarea Comenzii, Clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii. De asemenea, Clientul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, pentru a-i fi confirmata comanda. Odata finalizata comanda, un produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru acesta.

 

Facturare

Vanzatorul va emite o factura pentru bunurile livrate pe baza informatiilor furnizate de comparator. De asemenea, bunurile livrate vor fi insotite de documentatia prevazuta de lege(certificate/declaratie de conformitate, instructiuni de utilizare, etc.)

Pentru comenzile cu o valoare mai mare de 1000 de lei ne rezervam dreptul de a cere plata unui avans de 30% din valoarea Comenzii, avans ce va fi achitat prin virament bancar in contul indicat de Vanzator.

 

Declaratie de conformitate

Vanzatorul asigura, garanteaza si declara pe propria raspundere, conform prevederilor art.3. din Hotararea Guvernului nr. 1.022 / 2002 privind regimul produselor si serviciilor care pot pune in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului, si a legislatiei UE in vigoare, ca produsele prezentate pe Site nu pun in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii, nu produc un impact negativ asupra mediului si sunt in conformitate cu standardele respectate de producator si mentionate in fisa tehnica a produselor.

 

Limitarea raspunderii 

Vanzatorul nu raspunde pentru prejudiciile create, din cauze ce exclud culpa sa,  de nefunctionarea magazinului virtual precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea accesarii paginilor magazinului virtual.

 

Transferul de proprietate

In cazul platii prin OP sau card, cumparatorul va intra in proprietatea marfii dupa confirmarea platii. 

In cazul livrarii bunurilor prin curier, cu plata ramburs, cumparatorul va intra in proprietatea marfii si va avea dreptul sa deschida coletul dupa semnarea documentului de transport si efectuarea platii.

 

Forta majora  

Forta majora, (eveniment imprevizibil, incontrolabil si inevitabil ce afecteaza derularea contractului), exonereaza de raspundere partea care o invoca.

 

Litigii

Orice conflict aparut intre Client si Vanzator va fi rezolvat pe cale amiabila prin intelegere intre cele doua parti. In cazul in care acest lucru nu este posibil, litigiul va fi trimis spre solutionare instantelor competente.